Ministrica Obuljen Koržinek u pratnji načelnika Lasića obišla brojne lokacije kulturne baštine u Cavtatu: Uloženo više od milijun kuna kroz različite projekte

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek sa suradnicima u pratnji načelnika Općine Konavle Boža Lasića obišla je u subotu više lokacija kulturne baštine u Cavtatu u koje je Ministarstvo već uložilo ili će uložiti značajna sredstva.

Obišli su tako franjevački samostan u Cavtat gdje ih je dočekao gvardijan fra Ilija Stipić, a za čiju je obnovu Ministarstvo kulture izdvojilo više od 300 tisuća kuna, kao i cavtatsku biblioteku za koju je izdvojeno više od 100 tisuća kuna.
Neizostavan je bio i obilazak Kuće Bukovac u pratnji ravnateljice Muzeja i galerija Konavala Antonije Rusković Radonić koja je ministrici pokazala sve segmente unutar Muzeja koje je (su)financiralo Ministarstvo kulture, a kustosica Helena Puhara predstavila je izložbu ”Bukovac iz tamne komore”.
Vrijedi napomenuti i kako će uskoro početi radovi na sanaciji Ljetnog kina u Cavtatu za koju namjenu je odobreno više od 300 tisuća kuna.
Načelnik Lasić ovom je prilikom istaknuo kako je Općina Konavle izrazito zahvalna Ministarstvu i ministrici Nini Obuljen Koržinek osobno, na prepoznavanju važnosti konavoske kulturne baštine za koju je Ministarstvo kroz više projekata izdvojilo više od milijun kuna.