Općini Konavle i TZ Konavle zahvalnice za pomoć u organizaciji 5. Međunarodnog kongresa o ruralnom turizmu

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić i direktor Turističke zajednice općine Konavle Frano Herendija primili su zgradi općine Konavle Dijanu Katicu, predsjednicu Udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova selo“ koja je proteklog tjedna uspješno organizirala 5. Međunarodni kongres o ruralnom turizmu koji se održao u hotelu Croatia u Cavtatu.

Kongres koji je okupio 400 sudionika iz 15 zemalja održan je pod sloganom „Ruralni turizam: kvaliteta, održivost, uključivost”, a glavna tema je bila „Konkurentnost i pozicioniranje ruralnog turizma nakon krize turističkog sektora izazvane Covid-19 pandemijom“.

U sklopu kongresa održana je i dodjela nagrada „Suncokret ruralnog turizma 2022“ u nekoliko različitih kategorija. Dva vrijedna priznanja stigla su i u Konavle: restoran “Mrs. i Mr. Caput”, bračnog para Caput, smješten u Dubravci dobio je brončanu povelju u kategoriji tradicijske (ruralne) gastronomije, dok je srebrnu povelju u kategoriji tradicijska (ruralna) domaćinstva dobila je Villa Tantini u Radovčićima vlasnika Antuna Rilovića Tota.

Gospođa Dijana Katica prilikom ovog susreta uručila je Općine Konavle i Turističkoj zajednici općine Konavle zahvalnice za pomoć u organizaciji kongresa.