Projekt boćarske dvorane u Dubravci dobio podršku Europske boćarske federacije i Hrvatskog boćarskog saveza

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić s pročelnikom Pericom Pušićem ugostio je u Cavtatu predsjednika Europske boćarske federacije (FEB) Tomislava Ćurka, predsjednika Hrvatskog boćarskog saveza Denisa Peršića, predsjednika Zajednice športa DNŽ Blaža Peza, predsjednika boćarskog saveza DNŽ Miha Fiorovića te tajnika boćarskog saveza DNŽ Luka Hendića.

Na sastanku je prisutnima predstavljen projekt izgradnje boćarske dvorane u Dubravci na kojem Općina Konavle aktivno radi posljednje dvije godine te za koji je već izrađen idejni projekt i ishođena lokacijska dozvola. Dvorana je projektirana s mjerom, ali i namjerom da zadovoljava sve potrebne sadržaje kako bi mogla ugostiti boćarska natjecanja najveće razine.
Predsjednici FEB-a i HBS-a, kao i predsjednik Zajednice športa DNŽ, naglasili su da je projekt boćarske dvorane u Dubravci jedan od najvažnijih projekata za razvoj boćanja u Hrvatskoj te da ga prepoznaju kao prioritet kad je u pitanju podrška potrebna u procesu osiguravanja financijskih sredstava za izgradnju dvorane.
Također, na sastanku je dogovorena zajednička inicijativa Općine Konavle i HBS-a za pokretanje kandidacijskog postupka za organiziranje Europskog prvenstva u boćanju za žene, koje bi se u jesen 2024. godine održalo upravo u boćarskoj dvorani u Dubravci, a što bi maksimalno ubrzalo realizaciju ovog projekta.