Načelnik Lasić uputio je čestitku povodom Međunarodnog dana sestrinstva – medicinskih sestara i tehničara

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić uputio je čestitiku povodom Međunarodnog dana sestrinstva – medicinskih sestara i tehničara.

Drage medicinske sestre, medicinski tehničari, njegovateljice u Domu za starije Konavle,

U svoje ime te u ime Općine Konavle čestitam od srca Vaš dan. Vaše zanimanje je, odgovorno to tvrdim, jedno od najplemenitijih na svijetu. Čovjeku treba posebna volja i ljubav brinuti se o potrebama ozlijeđenih i/ili potrebitih u vrijeme kada su najslabiji. Ne umanjujući nimalo posao koji rade liječnici, na vama ostaje onaj svakodnevni napor u brizi i oporavku, pružanju skrbi pacijentima ili korisnicima Doma za starije. Okolnosti su to koje često kod njih stvaraju osjećaj nelagode ili privremene nemoći, a nevjerojatno je koliko ma i jedan smiješak može činiti razliku kada je upućen u pravom trenutku.

Hvala svim našim medicinskim sestrama koje rade u ambulantama diljem Konavala i koje naše ljude i njihove potrebe znaju u dušu.
Hvala Vam svima redom za sve godine koje ste nam dale/dali i one koje tek dolaze koje ćete dati. Naročito hvala za sve što ste pružili za vrijeme pandemije COVID-19. Ostanite stručni, suosjećajni, nježni i odlučni. Jer vas takve trebamo i kada toga nismo svjesni.

Načelnik
Boža Lasić