Načelnik Lasić dao potporu medicinskim sestrama, tehničarima i njegovateljicama na druženju s građanima u Cavtatu

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva – medicinskih sestara i tehničara koji je obilježen u četvrtak, danas je u Cavtatu održano prigodno druženje s građanima u sklopu kojeg je istaknuta važnost prevencije i očuvanja zdravlja.

Tako su ovom prilikom medicinske sestre iz Konavala, kao i iz Dubrovnika mjerile našim sumještanima šećer u krvi i kao i krvni tlak, a spremno su odgovarale na sva njihova pitanja.
Podršku im je dao i načelnik Općine Konavle Božo Lasić naglasivši ponovno koliko je krucijalan posao koji rade.
”Čovjeku treba posebna volja i ljubav brinuti se o potrebama ozlijeđenih i/ili potrebitih u vrijeme kada su najslabiji. Ne umanjujući nimalo posao koji rade liječnici, na vama ostaje onaj svakodnevni napor u brizi i oporavku, pružanju skrbi pacijentima ili korisnicima Doma za starije. Okolnosti su to koje često kod njih stvaraju osjećaj nelagode ili privremene nemoći, a nevjerojatno je koliko ma i jedan smiješak može činiti razliku kada je upućen u pravom trenutku.
Hvala svim našim medicinskim sestrama koje rade u ambulantama diljem Konavala i koje naše ljude i njihove potrebe znaju u dušu.
Hvala Vam svima redom za sve godine koje ste nam dale/dali i one koje tek dolaze koje ćete dati. Naročito hvala za sve što ste pružili za vrijeme pandemije COVID-19. Ostanite stručni, suosjećajni, nježni i odlučni. Jer vas takve trebamo i kada toga nismo svjesni”, napisao je načelnik Lasić u svojoj prigodnoj čestitki.