SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA: Napravljen prvi korak u modernizaciji javne rasvjete, prihvaćena sva izvješća o radu komunalnih tvrki i ustanova

Na jutros održanoj sjednici OV-a Konavle prihvaćen je Godišnji izvještaj o izvršenju proračuna Općine Konavle za 2021.g., kao i prve izmjene i dopune proračuna za 2022.g. Glavna stavka zbog koje je donesen prvi ovogodišnji rebalans je projekt rekonstrukcije javne rasvjete na području Konavala. Naime, sadašnji sustav je neodrživ zbog zastarjele tehnologije i velike potrošnje električne energije te je stoga nužno ići u rekonstrukciju postojećeg sustava javne rasvjete. S tim u vezi općinski vijećnici su donijeli i Odluku o zaduženju Općine Konavle za financiranje projekta modernizacije javne rasvjete i unapređenja energetske učinkovitosti sustava javne rasvjete u iznosu od 8,9 milijuna kuna.

Na današnjoj sjednici su prihvaćena i sva izvješća o radu i financijska izvješća komunalnih tvrtki i ustanova kojih je osnivač Općina Konavle, kao i zaključak o prihvaćanju Strategije razvoja urbanog područja Dubrovnik (Općina Konavle,Općina Dubrovačko Primorje i Općina Župa Dubrovačka) u sklopu kojeg će Općina Konavle, kako je istaknuo načelnik Lasić, između ostalih kandidirati za EU fondove i buduću Gospodarsku zonu u Čilipima, kao i dovršetak rekonstrukcije tvrđave na Rtu Oštro.
Donesena je i Odluka o sklapanju Sporazuma o prijateljstvu s Gradom Novalja , koji bi Općinski načelnik Božo Lasić trebao potpisati na svečanoj sjednici Grada Novalje u petak 10. lipnja ove godine.