U zagrljaju argentinskog Tanga ponovno na vili Banac

U subotu 3. rujna započinje 16. omiljeni cavtatski Epidaurus festival, javljaju organizatori.

Ovo izdanje opet kulturno oživljava najljepšu lokaciju na ovim prostorima koje je Epidaurus festival na inicijativu osnivačice i umjetničke voditeljice, pijanistice Ivane Marije Vidović protkao u svoju priču kao najdražu i omiljenu pozornicu. Zastor od zviježđa, čarobnog zalaska sunca i morskog šuma podiže se u subotu 3.9. s početkom u 20.30h.

Program je opet pripao senzualnom, saveznom i toplom zagrljaju argentinskog tanga u izvedbi dvoje sjajnih argentinskih glazbenika Luisa Horacija Caruane koji je skladatelj i bandoneonist par excellence i Mariana Siccardija za glasovirom i u iskonskom pjevu kako to samo oni znaju.

Od Piazzolle do djela Luisa Caruane, od milonge i tanga ispreplet će se u ovoj večeri i nastup mladog hrvatskog harmonikaša Diega Vitasovića koji nas je već pred nekoliko godina, dok je još studirao harmoniku tragom odlične harmonikaške škole u Puli, oduševio s koncertom u muzeju Kuće Bukovac kao mladi talent Epidaurusa. I kako tango nije upotpunjen ako nije protkan s plesom na čarobnu scenu pridružit će se glazbenicima i plesni parovi Plesnog studija Tango Libertas iz Dubrovnika s njihovim instruktorima te plesni par iz Amsterdama Marijke Brekelmans i Ronald Drenton.
Puno je razloga zašto bi u ovom trenutku ljudske odsutnosti i odmaka od pravih ljudskih vrijednosti bilo dobro biti nazoćan u Cavtatu u ovu subotu na otvorenju jer ne postoji ljepše mjesto od zajedništva.
Zatangajmo skupa u 16. Epidaurus festival koji će trajati sve do 18.rujna i podružimo se u nenadmašnoj ljepoti cavtatskog kulturnog zagrljaja, navode iz Festivala.