Načelnik Lasić s premijerom Plenkovićem razgovarao o mjerama pomoći za građane, gospodarstvo i jedinice lokalne i područne samouprave

Premijer Andrej Plenković održao je u srijedu u Banskim dvorima sastanak s predsjednikom Hrvatske zajednice općina, ujedno i načelnikom Općine Konavle Božom Lasićem, predsjednikom udruge gradova u Republici Hrvatskoj Željkom Turkom te predsjednikom Hrvatske zajednice županija Danijelom Marušićem na temu socijalnih mjera za pomoć grđanima, gospodarstvu i lokalnoj i područnoj samoupravi zbog krize uzrokovane ruskom agresijom nad Ukrajinom.

Hrvatska zajednica općina mjesecima je radila na rješenjima problematike povećanih cijena električne energije, a načelnik Lasić ovom je prilikom izrazio zadovoljstvo što je Vlada na čelu s premijerom Plenkovićem prihvatila prijedloge kao svrsishodne i opravdane.

Najavljeni paket pomoći uvelike će pomoći građanima, ali i jedinicama lokalne i regionalne samouprave u nastojanjima da što uspješnije prebrode ovu krizu, rečeno je na sastanku.

Ispred Zajednice općina, načelnik Lasić je naglasio kako je iznimno ponosan i zadovoljan sa suradnjom s Vladom RH, a tome u prilog govori i današnji sastanak s premijerom Plenkovićem.