Načelnik Lasić i predsjednik OV Simović sastali se s direktorom Zračne luke Dubrovnik Viktorom Šoberom

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić Božo Lasić, predsjednik Općinskog vijeća Ivo Simović i pročelnik Upravnog odjela za opće poslove Mario Curić sastali su se u ponedjeljak u zgradi Općine Konavle u Cavtatu s novim direktorom Zračne luke Dubrovnik Viktorom Šoberom i direktorom Sektora komercijalnih poslova u ZL Dubrovnik Ivanom Maslaćem.

Tom prilikom je konavoski načelnik naglasio kako je Zračna luka Dubrovnik glavni gospodarski subjekt na području Konavala i kako je vrlo zainteresiran za daljnje planove razvoja aerodoroma, a u skladu s tim bilo je riječi i o mogućoj suradnji u Poslovnoj zoni Čilipi koja se nalazi odmah u produžetku Zračne luke.
Načelnik Lasić je članove uprave Zračne luke Dubrovnik podsjetio na inicijativu Županije o promjeni imena dubrovačkog aerodroma u Zračna luka Ruđera Boškovića Dubrovnik, što su predstavnici zračne luke pozdravili.

Direktor ZLD Viktor Šober je predstavnike Općine izvijestio o prometu putnika i najavio kako će taj broj na kraju ove godine premašiti dva milijuna putnika, odnosno oko 75 posto od rekordne 2019. godine.