Poziv na radionicu “Poljoprivreda naše budućnosti – neka hrana bude lijek”

U sklopu Poziva za provedbu aktivnosti Nacionalne ruralne mreže Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije poziva vas na interaktivna predavanja na temu

Poljoprivreda naše budućnosti – neka hrana bude lijek

Ekološka proizvodnja u samom je vrhu prioriteta razvojnih strategija EU. Potražnja za proizvodima s eko markicom sve je veća, a svake godine sve se više poljoprivrednika odlučuje za prelazak na ekološki način proizvodnje. Prelazak na novu održivu poljoprivredu zahtjeva proces duboke transformacije i promjene – kako one institucionalne tako i promjene mišljenja i djelovanja svih dionika: od poljoprivrednika, poduzetnika do krajnjeg potrošača.

Nastavno na navedeno, Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije u okviru Poziva za provedbu aktivnosti Nacionalne ruralne mreže, organizira radionicu “Poljoprivreda naše budućnosti – neka hrana bude lijek ” koja će se održati:

– 05.10.2022. u 10 sati – Konavle – OPG Pave Zvrko (Drvenik 9, Gruda)

Predavanje će održati Ana Marušić Lisac, dipl. ing. hortikulture, vlasnica i direktorica Biotechnicon poduzetničkog centra d.o.o., Split i Zagreb. Teme radionice odnose se na regulativu ekološke poljoprivrede, prednosti ekološke poljoprivrede i proizvodnje, zahtjeve za proizvođače i proizvodnju, financiranje ekološke poljoprivrede i proizvodnje, kontrolu i certifikaciju ekološke poljoprivrede i proizvodnje, tržište – marketing, označavanje, nastup na tržištu te Zajedničku poljoprivrednu politiku EU – značaj, ciljevi, pravila, potpore.

Kao primjer dobre prakse ekološke poljoprivrede i kratkog lanca opskrbe i marketinga, predstavit će se Ekološki OPG Sjeme slobode – Marija Pendo te OPG Happy Citrus – Klaudia Krstičević, dok će RA Dunea predstaviti Europski zeleni plan.

Program radionice

Budući da je broj polaznika ograničen, molimo sve zainteresirane poduzetnike da se prijave putem:

– poveznice: https://forms.gle/Co9NVRupjUBEnd867

– maila: czp@czp.hr

– ili telefona: 020/418-401.

Aktivnosti su sufinancirane sredstvima Europske unije, Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj – Europa ulaže u ruralna područja, a putem Mjere Tehnička pomoć – Podmjera 20.2. „Podrška za osnivanje i upravljanje Nacionalnom ruralnom mrežom“.