PREDAVANJE Ljubice Uvodić Vranić u Osnovnoj školi Cavtat i u Domu kulture u Čilipima

U organizaciji Osnovne škole Cavtat i Vrtića Konavle održana sa dva predavanja ugledne hrvatske psihologinje Ljubice Uvodić Vranić. Uz svoj svestrani stručni rad psihologinja Uvodić Vranić autorica je više knjiga i već 10 godina nositeljica je emisije Hrvatskog radija pod nazivom Avantura promjene.
Prvo predavanje održano je za učitelje škole, a drugo predavanje u Domu kulture u Čilipima za roditelje, odgojitelje i učitelje kao i sve ostale zainteresirane.
Tema predavanja nosila je naslov Roditelji i učitelji u zajedničkom zadatku dobrobiti djece. U vedrom i interaktivnom predavanju naša gošća je uz pitanja nazočnih izvukla temeljno važne odrednice kvalitetnih međusobnih odnosa u obrazovanju kao i praktičnih životnih savjeta koji nam uljepšavaju život i budućnost. Učitelji su dobili primjer njegovanja samopouzdanja kako bi u učiteljskom pozivu našli ostvarenje. Ukazana je važnost čitanja i odgovornost poticanja na čitanje.
Vezano za pitanje o nasilju, verbalnom i fizičkom zlostavljanju rečeno je kako je odgovornost svih nas reagirati i dignuti glas protiv nasilja.