Bicikliralo se i pješačilo Ćirovom stazom od Vojskog dola do Mihanića, posjetitelji uživali u novouređenim sadržajima

Biciklijada Ćirovom trasom na relaciji Vojski do-Mihanići u Konavlima održana je u nedjelju, unatoč nepovoljnim vremenskim prilikama tijekom jutra kiša u poslijepodnevnim satima ipak nije padala i svi posjetitelji događanja, biciklisti i pješaci, mogli su uživati u sadržajima Ćirove trase te posebno atraktivnog prirodnog okruženja kojim staza prolazi.
Sudionici su imali prilike upoznati se s novouređenim sadržajima na stazi, piknik parkom sa stolovima i klupama te dječjim igralištem namijenjenim djeci starijoj od tri godine na Vojskom dolu, vanjskim vježbalištem u Mihanićima te ostalom opremom instaliranom na stazi, ali i uređenjem samog trupa trase.
Biciklijada je jedna od aktivnosti projekta „Cross-border Thematic Tourism Destination: Old Narrow Gauge Railway ĆIRO” (ĆIRO II), Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora. Projekt jača i povećava raznolikosti turističke ponude Hercegovine, Dubrovačko-neretvanske županije i Bokokotorskog zaljeva, kroz razvoj zajedničke tematske turističke destinacije. Ovim projektom dodatno se valorizira cikloturistički potencijal trase nekadašnje uskotračne željeznice.
Ukupna vrijednost projekta za sve prekogranične partnere je 1.770.362,68 eura, a sredstvima Europske unije sufinancirano je 85 posto, odnosno 1.504.808,26 eura.
Sadržaj ovog priopćenja isključiva je odgovornost Općine Konavle.