Načelnik Lasić uputio novogodišnju čestitku svim Konavokama i Konavljanima

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić uputio je novogodišnju čestitku.

Drage Konavoke i Konavljani,

Vrijeme je da se oprostimo s još jednom godinom i dočekamo neka nova, vjerujemo bolja vremena. Nakon dvije godine pandemije koronavirusa, za 2022. možemo sa zadovoljstvom reći da nas je vratila na put ‘starog normalnog’ i dala ozbiljne naznake oporavka. Nažalost ove godine vidjeli smo i agresiju Rusije na Ukrajinu, što je, osim ratnih grozota koje su nas podsjetile na naše najteže dane, donijelo sa sobom i niz drugih izazova u vidu svjetske nestabilnosti, rasta cijena i inflacije. Na ta globalna zbivanja, ni mi ovdje lokalno nismo i ne možemo biti imuni, ali ono što možemo je biti optimistični i vedri, jer imamo na to pravo i imamo za to razloga.

U ovoj godini ostvarili smo nekoliko vrijednih projekata, od završetka Vatrogasnog doma na Grudi, početka sanacije Rive u Cavtatu, Ljetnog kina, Poduzetničke zone u Čilipima, a početkom sljedeće godine vjerujemo da konačno kreću radovi na novoj zgradi OŠ Cavtat. Ostvarili smo jako dobre turističke rezultate i idemo naprijed.

Za sljedeću godinu Vam svima prvenstveno želim duhovni mir, zdravlje i zajedništvo. Sve ostalo u životu ćemo lako. U svoje osobno ime te u ime cijele Općine Konavle svima sretna nova 2023. godina!

Načelnik
Božo Lasić