ČiZK: Promjene u odvozu otpada u Močićima, danas uklanjanje zajedničkih spremnika u Uskoplju i Gabrilima

Iz tvrtke Čistoća i Zelenilo Konavle d.o.o. obavještavaju korisnike kako počinju s podjelom spremnika na kućni prag, sukladno odluci o načinu prikupljanja otpada na području Općine Konavle.
S obzirom na to da jako nizak broj korisnika koji su se prijavili za spremnike mole neprijavljene da se što prije očituju te da se prijavnicom definiraju veličine spremnika koje žele zadužiti.
Za prvi korak provedbe novog načina prikupljanja otpada krenuti će se iz smjera Zvekovice prema Banima. Tako da će prva sela biti obuhvaćena Uskoplje i Gabrili.
Sukladno navedenom 01.02.2023 godine ČIZK će u navedenim selima maknuti zajedničke spremnike na javnim površinama. Kako se korisnici usklade nastavit će se širiti novi način odvoza. Plan je do Uskrsa pokriti cjelokupno područje Gornje Bande Konavala, uključujući i korisnike u Konavoskom polju.
Važno je napomenuti da će određene promjene nastupiti po pitanju odvoza za Močiće, gdje će se promijeniti raspored odvoza reciklažnog otpada (s utorka na ponedjeljak se pomiče), dok miješani komunalni otpad ostaje na istom rasporedu.
Ponavljamo, svi korisnici neka se što prije prijave kako bi se mogli preuzeti spremnici te komposter, jer će ČIZK u narednim tjednima eliminirati spremnike sa svih javnih površina ostalih sela.
Za sva pitanja stojimo na raspolaganju putem web stranice www.cizk.hr ili naših kontakt telefona.

Raspored odvoza – Gornja banda (veljača)

Raspored odvoza – Močići (veljača)