Načelnik Lasić primio obitelj Zvrko i Đivanović, nagrađene konavoske OPG-ove

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić i pročelnik za ruralni razvoj, gospodarstvo i EU fondove Perica Pušić primili su u četvrtak u Cavtatu članove obitelji Zvrko i Đivanović koji su nedavno osvojili vrijedna priznanja u smislu izvrsnosti ponude u ruralnom turizmu.
OPG Pave Zvrko, Konoba Ivankovi osvojila je na ovogodišnjim ‘’Suncokretima ruralnog turizma Hrvatske’’, koji su održani u Opatiji, srebrenu povelju u kategoriji „tradicijska (ruralna) gastronomija“.
Obitelj Đivanović je pak na međunarodnom sajmu ‘S klobasicom u Europu’, koji se tradicionalno održava u prijateljskoj Općini Sv. Petar u Šumi, postala ovogodišnji šampion u kategoriji ‘S klobasicom u EU’.
Njihov uspjeh je još veći jer su Đivanovići u istoj kategoriji osvojili i zlato, po broju bodova, za svoj drugi poslani uzorak. Treći uzorak je također bio zlatni u kategoriji “Slavonska kobasica”, a četvrti uzorak donosi još jedno zlato u Konavle u kategoriji “Salame i slamini”!
Načelnik Lasić istaknuo je ovom prilikom kako je ponosan na sve konavoske OPG-ove, koji su u samo desetak godina izrasli u svojevrsnog predvodnika kvalitete hrvatske ruralne ponude.
Naglasio je i kako se želi zahvaliti i načelniku Općine Sv. Petar u Šumi Mariju Bratuliću, koji nesebično pomaže u razvoju proizvodnje tradicionalnih suhomesnatih proizvoda među konavoskim OPG-ovcima.
Obitelji Zvrko i Đivanović je čestitao još jednom na uspjehu te im poželio još brojne nagrade koje će i dalje potvrđivati njihov rad, trud i kvalitetu koja iz toga proizlazi.