Načelnik Lasić i predsjednik OV Simović povodom 30. obljetnice prve sjednice Općinskog vijeća: Dok je Konavljana bit će i Konavala!

Poštovane Konavoke i Konavljani,

Na današnji datum 19. travnja 1993. je održana konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća i osnovana Općina Konavle.

U tih 30 godina postigli smo nezamislivo. Obnovili smo domove, osigurali opstojnost i održivost općine i zato danas s punim pravom gledamo optimistično u budućnost.

Svega toga ne bi bilo bez naših branitelja, brojnih ljudi koji su htjeli dobro za Konavle i koji 90-ih nisu pristali na ideje o montažnim objektima već su se borili svim silama da Konavle postanu pilot projekt obnove. U tom smislu posebno ističem prvog načelnika Općine Konavle, Luku Kordu i sve njegove tadašnje suradnike, mnogi od kojih i danas vrijedno stvaraju i čine našu općinu boljim mjestom za život.
Posebno zahvaljujemo svim sadašnjim i bivšim vijećnicama i vijećnicima koji rade na dobrobit Konavala.

Moram ovom prilikom naglasiti kako je upravo danas, na našu 30. obljetnicu, otvorena i Stonska obilaznica čime je projekt Pelješkog mosta i pristupnih cesta u potpunosti povezao jug Hrvatske s maticom. Ponosni smo i sretni što živimo u slobodnoj i neovisnoj zemlji. Hvala svim Vladama koje su u prošlosti imale razumijevanje za naše probleme i specifičnosti, a najviše ovoj Vladi na čelu s premijerom Andrejom Plenkovićem.

Dok je Konavljana bit će i Konavala. Navijeke!

Predsjednik Općinskog vijeća Ivo Simović
Načelnik Općine Konavle Božo Lasić