Državni tajnik Bilaver u pratnji načelnika Lasića obišao radove na sanaciji rive u Cavtatu

U pratnji načelnika Općine Konavle Boža Lasića i ravnatelja Lučke uprave Dubrovačko-neretvanske županije Antuna Banovca, državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver te zamjenik župana Joško Cebalo obišli su radove na projektu sanacije dijela obale i izgradnje gata u Cavtatu.
Riječ je o projektu vrijednom više od pet milijuna eura (38 milijuna kuna) koji se financira nacionalnim sredstvima.
”Nakon rekonstrukcije luke u Orebiću, ovo je još jedan projekt financiran iz državnog proračuna. Naravno, tu, u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, imamo i niz projekata koji se sufinanciraju europskim sredstvima. Podsjetit ću kako smo ove godine upravo za ovaj projekt u Cavtatu dodijelili sredstva u iznosu od milijun i 160 tisuća eura što je ujedno najveći odobreni iznos na javnom pozivu Ministarstva za izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju u lukama otvorenim za javni promet od županijskog i lokalnog značaja”, istaknuo je državni tajnik Bilaver.
Načelnik Općine Konavle Božo Lasić zahvalio se Vladi RH te Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture istaknuvši kako je ova obnova bila prijeko potrebna. Rekao je i kako je složeni projekt rezultat odlične suradnje koju Općina ima s Županijom te naročito ravnateljem LU DNŽ Antunom Banovcem.
”Nadamo se kako će većina glavnih radova završiti do 1. lipnja kako je sada planirano. Zahvaljujem se ovom prilikom i svim našim stanovnicima i ugostiteljima koji su pokazali veliko razumijevanje za vrijeme izvođenja radova jer smo svi svjesni da se ovo jednostavno mora napraviti”, rekao je načelnik Lasić.
Podsjetimo, projekt obuhvaća sanaciju dijela cavtatske rive, gradnju novog obalnog zida i ojačanje nosivog tla. Nositelj projekta je Lučka uprava Dubrovačko-neretvanske županije.