Klapa Kaše snimila novu pjesmu za Splitski festival, a spot prikazuje brojne ljepote Konavala

Vješto spajajući povijest i tradiciju uz glazbenu svježinu, klapa Kaše na 63. Splitski festival dolazi s pjesmom “Pramaljeća i marčane bure” poručujući da za ovu godinu pripremaju još mnogo toga, od nastupa do novog albuma.
“Kako marčane bure obično znače kraj zime i početak novog proljeća, odnosno novo buđenje, tako ovim singlom otvaramo ovogodišnju sezonu festivalskih nastupa, ali i novih pjesama klape Kaše”, najavila je dubrovačka klapa novu pjesmu koju će ove godine zapjevati na Splitskom festivalu.
“Radujemo se tom nastupu u Splitu, gdje ćemo biti glas juga Hrvatska”, poručila je klapa. Pjesma je u njihovom stilu dala počast glazbenoj tradiciji. Autor glazbe i aranžmana je Vicko Dragojević, a autor stihova Pjero Mirić. Pjesma je dobila i savršen spot nastao pod redateljskom palicom Dominika Miljaka koji je zaokružio cijelu glazbenu priču.

Predivni kadrovi
“Prilikom snimanja glazbenog videa željeli smo se odmaknuti od uobičajenih lokacija i tema, te smo odabrali divne lokacije u Konavlima. U dogovoru s Društvom prijatelja dubrovačke starine, koje skrbi o ovim lokacijama, snimali smo na mitskom Sokol gradu, utvrdi koja se već dugih 7 stoljeća nadvija nad čitavim Konavlima, ali i u Kneževom dvoru u Pridvorju”, poručio je Vicko Dragojević u ime klape i dodao, “Nekako se nadamo da će novi singl tako poduprijeti do publike prekrasnom slikom, usput nastavljajući lijepi spoj tradicije, povijesti i sadašnjosti čemu klapa Kaše teži već 16 godina svoga postojanja.”
Klapa Kaše će uz Splitski festival nastupiti i na Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku, a drugi dio godine biti će u znaku njihovog novog nosača zvuka – “Kolendo, kolendo, veselo, veselo” koji je klapa snimila uz Tamburaški orkestar HRT-a.