SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA: Usvojen rebalans proračuna, na snazi Odluka o razini dopuštene buke na javnim događanjima

Rebalans proračuna za 2023. godinu u iznosu od 18,22 milijuna eura usvojen je na sjednici Općinskog vijeća održanoj u srijedu u Cavtatu. Proračun Općine Konavle za 2023. s projekcijama za 2024. i 2025., Općinsko vijeće je usvojilo 22. prosinca 2022. u ukupnom iznosu od 16.019.000 €, a današnjim rebalansom proračun je povećan za 2,2 milijuna eura.

Izmjena vijećnika

Na samom početku sjednice došlo je do izmjene u vijećničkim klupama pa je tako umjesto viječnika SDP-a Antonija Bagoja u klupe (ponovno) sjela Ljubica Brailo.

Financijska izvješća

Na sjednici su podnesena i financijska izvješća za komunalna društva i Ustanove kojima je Osnivač Općina Konavle.

Konavosko komunalno društvo godinu je završilo s nešto manje od pola milijuna kuna dobiti, Čistoća i zelenilo Konavle sa 167 tisuća kuna dobiti, Muzeji i galerije Konavle sa 71,7 tisuća kuna dobiti, a Dom za starije Konavle 122 tisuće kuna dobiti prije oporezivanja.

Dječji vrtići Konavle na kraju godine imali su minus od 873 tisuće luna, a JVP Konavle 296 tisuća kuna. Oba iznosa odnose se većinski na plaće djelatnicima u 12. mjesecu 2022. godine koje su isplaćene u siječnju ove godine.

Odluka o razini dopuštene buke na javnim događanjima

Vijećnici su na sjednici usvojili i Odluku o lokacijama i najvišoj dopuštenoj razini buke tijekom održavanja javnih događanja kojom se definiraju lokacije i najviše dopuštene razine buke tijekom održavanja javnih događanja, putovi za dolaženje i odlaženje sudionika javnih događanja, nadzor itd.

Važno je istaknuti kako se Odluka ne odnosi na uporabu elektroakustičkih i akustičkih uređaja na otvorenome u objektima registriranima za obavljanje ugostiteljskih djelatnosti kao ni na mirna okupljanja i javne prosvjede.

Odlukom se definiraju lokacije na kojima je moguće održavanje javnih događanja na području Općine Konavle i to kako slijedi:

1. Stara jezgra Cavtata

2. Kupalište Tiha

3. Centar Čilipa

4. Nogometno igralište NK Konavljanin Čilipi

5. Malonogometno igralište Čilipi

6. Riva Molunat

7. Sportski centar Gnjile Gruda

8. Nogometno igralište NK Croatia Gabrili

9. Nogometno igralište NK Sokol Dubravka

10. Malonogometno igralište Ljuta

11. Malonogometno igralište Popovići

12. Malonogometno igralište Pridvorje

13. Malonogometno igralište Duba konavoska

14. Domovi kulture na području Konavala

Najviše dopuštena razina buke tijekom održavanja javnih događanja je 90 dB, a predviđene sankcije za kršenje odluke su od 260 do 1320 €, zavisno o tome kome se i za što izdaje spomenuta sankcija.