Općini Konavle odobreno 16.300 eura za realizaciju projekta „Workout Konavle“ u Čilipima

Općini Konavle odobreno je 16.300,00 eura odnosno 50 posto potrebnog iznosa za realizaciju projekta „Workout Konavle“, temeljem Natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini, a kojeg je objavilo Ministarstvo turizma i sporta.
Realizacija projekta, koja je predviđena sa zapadne strane malonogometnog igrališta u centru Čilipa (k.č. 5136 ko Čilipi, zemljište za sport i rekreaciju), uključuje postavljanje deset sprava za vanjsko vježbanje, (kao i antistres podloge): švedske ljestve na stupcu, sjedalica odgurivanje na stupcu, Street workout kavez, kosa klupa, paralelne preče, eliptična hodalica na stupcu, bicikl te sprava za vanjsko vježbanje – multi barbell. Također, previđeno je i postavljanje dvije sprave za vanjsko vježbanje namijenjene osobama s invaliditetom.
S obzirom da se u neposrednoj blizini nalazi područna škola Čilipi, nedaleko također i nogometni tereni, realizacija ovog projekta poboljšava dostupnost sportskog sadržaja te doprinosi provođenju programa sporta i tjelovježbe kod djece i mladih, treninzima sportskih klubova ali i mogućnostima rekreacije za sve građane.