Načelnik Lasić u Poljskoj potpisao partnerski sporazum s Općinom Braniewo

Načelnik Općine Konvale Božo Lasić sudjelovao je u Poljskoj na svečanoj proslavi povodom 740. obljetnice osnivanja Općine Braniewo, a ovom prilikom popisao je sa svojim tamošnjim kolegom gradonačelnikom Tomaszom Sielickim, partnerski sporazum. Kako je istaknuto ovom prilikom,sporazum ima za cilj stvaranje povoljnih uvjeta za razvoj međusobnih gospodarskih kontakata između poduzetnika, ustanova i organizacija Grada Braniewoa i Općine Konavle, trgovinsku i gospodarsku razmjenu dijeljenjem informacija, promoviranjem i provođenjem zajedničkih gospodarskih i komercijalnih pothvata, a uz to, ulagat će se zajednički napori za dobivanje europskih sredstava za zajedničke projekte iz raznih područja.
Načelnik Lasić istaknuo je kako je simbolično da je ovaj sporazum potpisan upravo danas, na obljetnicu priznanja Republike Hrvatske od strane EU, ali i same Poljske koja tada još uvijek nije bila članica zajednice europskih obitelji.
”U tim trenutcima priznanje nam je značilo sve, a veliku ulogu u tome je odigrao Karol Wojtyla, odnosno papa Ivan Pavao II kojeg je naš narod izrazito cijenio, a njegova uspomena i danas itekako živi u Hrvatskoj”, rekao je načelnik Lasić.