Cavtat proglašen najpoželjnijom europskom turističkom destinacijom!

Dovoljno sadržajan da vas zabavi, ali i dovoljno miran da nudi privatnost – piše o Cavtatu jedna od vodećih europskih turističkih organizacija, European Best Destinations.

Taj slikoviti šarmantni gradić Cavtat u takozvanoj hrvatskoj Toscani, samo 18 km od Dubrovnika, vrlo je nalik Saint Tropez-u i nije iznenađenje da je Cavtat ove godine na prvom mjestu najeksluzivnijih destinacija u Europi.

Cavtat nije mjesto za one koji traže klubove i divlje noći. To je mjesto za opuštanje i punjenje baterija dok uživate u prekrasnom krajoliku, hrani i vinu. U ovom dijelu svijeta život teče sporo, što je ovo mjesto učinilo poželjnom destinacijom za pravi opušteni odmor. Daleko od vreve i buke Dubrovnika, ovaj tihi gradić pruža čaroban spokojan ugođaj.

Ovo nije prvo priznanje koje čitatelji i pratitelji European Best Destinations odaju Cavtatu i Konavlima, javljaju iz TZ općine Konavle. Naime, Cavtat je 2019. i 2021. po glasovima čitatelja ušao u Top 10 Najboljih europskih destinacija, 2022. proglašen je jednom od najboljih kongresnih destinacija, dok je 2023. proglašen najboljom destinacijom za medeni mjesec i jednom od najljepših uvala – ističe direktor TZ općine Konavle, Frano Herendija te nastavlja kako je ovo već drugo priznanje Cavtatu u 2024. Naime, početkom siječnja, najveći svjetski nezavisni izdavač turističkih publikacija s više od 8 milijuna jedinstvenih posjetitelja mjesečno, Matador Network, uvrstio je Cavtat na svoju listu 10 odredišta savršenih za putovanje u 2024., odredišta koja se moraju posjetiti prije no što ih svi otkriju, a koja nude iste prirodne ljepote, kulturna iskustva i avanturu kao i mjesta koja se uvijek iznova pojavljuju na feedovima društvenih medija njihovih čitatelja.

Zahvaljujemo svim turističkim djelatnicima, stanovnicima Konavala i svima koji svojim trudom, brigom i zalaganjem čine Cavtat onakvim kakvim nas naši gosti i doživljavaju – jednom od najpoželjnijih turističkih destinacija u Europi – mjestom gdje je živjeti užitak!