Čestitka načelnika Lasića povodom blagdana sv. Vlaha i Dana Grada Dubrovnika te Općine Ston

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić uputio je čestitku gradonačelniku Dubrovnika Matu Frankoviću i načelniku Općine Ston Vedranu Antunici povodom blagdana sv. Vlaha i Dana Grada Dubrovnika odnosno Općine Ston.

Dan ki dohodi nami jednom na godište je poseban dan za sve nas na jugu Hrvatske jer blagdan svetog Vlaha, iako ima i svoju svjetovnu dimenziju, prvenstveno vjerski blagdan. Naravno da je Festa sv. Vlaha nešto s čime instinktivno vezujemo Dubrovnik, a potom i Ston, no ta nematerijalna kulturna baština koju je prepoznao i zaštitio i UNESCO, nije samo naša tradicija koju moramo održavati, nego naslijeđe koje moramo predati.
Ime sv. Vlaha proteže se daleko u povijest na našim prostorima, a ponosno ga nose i Konavljani, Župljani, Primorci. U svetog Vlaha se uzdamo, prema njemu gledamo i njemu se molimo. A tako će i naša djeca. I njihove djece djeca!

Svim stanovnicima naše županije i svima onima koji nose ime Parca, čestitam blagdan sv. Vlaha. Gradonačelniku Frankoviću i načelniku Antunici i Dan Grada te Općine.
Živio sveti Vlaho!