Načelnik Općine Konavle Božo Lasić primio izaslanstvo Hercegovačko-neretvanske županije

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić, primio je u četvrtak u nastupni posjet izaslanstvo Hercegovačko-neretvanske županije. Izaslanstvo je predvodila predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač, te zamjenik predsjedatelja Skupštine HNŽ Tomislav Martinović, koji istovremeno obnaša dužnost predsjedatelja Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Općinskog vijeća Konavala Ivo Simović, te pročelnici Perica Pušić i Mario Curić.
Predsjedatelj Skupštine Martinović informirao je domaćine o trenutačnoj geopolitičkoj situaciji u Federaciji Bosne i Hercegovine te položaju hrvatskog naroda unutar Federacije. Marija Buhač istaknula je različite mogućnosti suradnje između ove lokalne i regionalne samouprave, s naglaskom na područjima turizma, poljoprivrede i kulturne razmjene,kao i razmjeni iskustava oko korištenja EU fondova.
Načelnik Lasić podsjetio je prisutne na prethodnu uspješnu suradnju Općine Konavle s Gradom Mostarom i Općinom Ravno, koja pripada Hercegovačko-neretvanskoj županiji, na projektu revitalizacije nekadašnje uskotračne pruge “ĆIRO”. Podsjetio je i kako Općina Konavle ima potpisan sporazum o prijateljstvu s Općinom Ravno.
Izrazio je i spremnost Općine Konavle za pomoć u osnivanju ureda u Hercegovačko-neretvanskoj županiji vezano uz korištenje sredstava iz fondova Europske unije.
Kao predsjednik Hrvatske zajednice općina, gospodin Lasić obećao je konkretnu pomoć oko nabave knjižnog fonda za novu knjižnicu Hercegovačko-neretvanske županije.
Kako su na kraju zaključili svi sudionici današnjeg sastanka, ova posjeta predstavlja važan korak prema jačanju suradnje između Općine Konavle i Hercegovačko-neretvanske županije, otvarajući vrata za zajedničke projekte i inicijative u budućnosti.