U Ljetnom kinu Cavtatu uskoro nove sjedalice!

Ministarstvo kulture RH odobrilo je Općini Konavle dodatnih osam tisuća eura za uređenje Ljetnog kina Cavtat, namjenski opredijeljenjih za nabavku novih sjedalica za posjetitelje događanja. Riječ je o trećoj fazi uređenja, s obzirom da je Općina Konavle i prethodno uspješno aplicirala te koristila sredstva Ministarstva kulture iz Poziva za predlaganje programa javnih potreba u kulturi RH, za gradnju, rekonstrukciju i opremanje kulturne infrastrukture.
Prije dvije godine financijskim sredstvima iz prve faze uređenja najprije je očišćeno zatečeno stanje, zatim rekonstruiran sanitarni čvor te izgrađeni projekcijski zid, garderobe i spremište. U drugoj fazi, prošle godine, izvedena je montažna pozornica te montažne projekcijske kabine. Ukupno je kroz prethodne dvije faze utrošeno 62.379,72 eura za uređenje Ljetnog kina u Cvatatu, a tome će biti pridodano i ovih osam tisuća eura.
Općina Konavle zahvaljuje Ministarstvu kulture RH te resornoj ministrici Nini Obuljen Koržinek na podršci i razumijevanju za realizaciju ovog važnog projekta.