TZ općine Konavle izdala peti broj časopisa Volim Konavle

I ovaj broj dvojezičnog časopisa Volim Konavle / In love with Konavle obrađuje brojne zanimljive teme koje će pobuditi pozornost i osvježiti sjećanja na neke osobe na čije su nasljeđe konavljani i danas ponosni, ali i na neke suvremenike koji na razne načine obilježavaju sadašnje vrijeme.
Kulturno umjetničko društvo Čilipi ove godine obilježava 70 godina uspješnog rada. Ovi čuvari konavoskog folklora primjer su dobre prakse koji već desetljećima kroz glazbu i ples približavaju turistima vrijednosti i identitet ljudi ovog kraja na nedjeljnim folklornim priredbama u Čilipima. Zatim, tu je priča o Zavičajnom muzeju Konavala u kojem se već pola stoljeća čuva bogati fundus ženske i muške narodne nošnje iz različitih perioda ovog kraja, kao i nakit, oružja, glazbala, umjetničke slike, fotografije i drugi razni uporabni predmeti.
Renault 4, automobil nadimka „Mali div“, je zbog svoje multipraktičnosti bio iznimno omiljen u Konavlima i imao je posebno mjesto u skoro svakoj konavoskoj obitelji. Danas ta priča živi kroz originalni izletnički program kao dio turističke ponude Konavala.
Priča o konavoskom eruditu Niku Kapetaniću koji , kroz svoje knjige, ostavlja u nasljeđe dragocjena saznanja o povijesti i vrijednostima konavoskog kraja.
Podsjetnici su tu i na velikog konavoskog slikara naive Miha Šišu Konavljanina; konavoskog kuhara, poljoprivrednika i pjesnika Petra Obada te konavoskog zeta, svjetski poznatog tenisača, Marina Čilića.
U ovom broju predstavljano je obiteljsko gospodarstvo Bratoš i njihovi likeri od autohtonog aromatičnog bilja koje im daje poseban okus konavoskog podneblja, ali i obiteljsko gospodarstvo Pero Šiša i njihova paleta tradicionalnih proizvoda ovog kraja.
Novi broj časopisa može se pročitati na web stranici TZ općine Konavle.