Završeno uređenje otvorenog vježbališta ”Workout Konavle” u Čilipima

Završeno je uređenje otvorenog vanjskog vježbališta „Workout Konavle“, u zapadnom tro(kutu) malonogometnog igrališta u centru Čilipa. Realizacija ovog projekta uključivala je, uz pripremu terena, postavljanje deset sprava za vanjsko vježbanje namijenjeno starijima od 14 godina, uključujući i antistres podlogu: švedske ljestve na stupcu, sjedalica za odgurivanje na stupcu, Street workout kavez, kosa klupa, paralelne preče, eliptična hodalica na stupcu, bicikl te sprava za vanjsko vježbanje – multi barbell. Također, postavljene su i dvije sprave za vanjsko vježbanje namijenjene osobama s invaliditetom.

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva turizma i sporta, a temeljem uspješne prijave Općine Konavle na Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2023. godini, čime je osigurano 16.300,00 eura bespovratnih sredstava, odnosno otprilike pola potrebnog iznosa za realizaciju projekta.
Realizacija ovog projekta doprinijeti će kvaliteti i dostupnosti sportskog sadržaja, provođenju programa sporta i tjelovježbe te mogućnostima rekreacije za sve građane.