Koncerti u tajnim vrtovima – Kvartet Sorkočević u Kući Bukovac

Inspirirani divnim, skrovitim vrtovima, koji u proljeće svaki put iznova zasjaju novim sjajem, Turistička zajednica općine Konavle ove godine prvi put organizira ciklus koncerata pod nazivom Koncerti u tajnim vrtovima, i to u periodu od travnja do kraja lipnja.
U vrtovima Kuće Bukovac, samostana Gospe od Snijega u Cavtatu, te samostana sv. Vlaha u Pridvorju, na taraci Ville Banac u Cavtatu te na otoku Supetru, moći ćete uživati u koncertima mahom lokalnih glazbenika, Ove godine su to Kvartet Sorkočević, Brass & Percussion septet Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Maja Grgić & Teo Martinović, Dora Kamber & Pero Škobelj te Gadjo Manouche.

Ciklus je započeo u subotu 27.04. u Cavtatu, u vrtu Kuće Bukovac, a uživali smo u glazbi kvarteta Sorkočević (Denis Ajduković (kontrabas), Slobodan Begić (violina), Nena Ćorak (klavir) i Đive Franetović Kušelj (flauta).

Osim vjerne konavoske publike u koncertu je uživao i dio turista koji trenutno boravi u Cavtatu, a kako su najavili iz TZO Konavle, sljedeći koncert je planiran u subotu, 18. svibnja, u Franjevačkom samostanu sv. Vlaha u Pridvorju, u 20:00 sati, kada ćete moći uživati u koncertu Brass & Percussion septeta Dubrovačkog Simfonijskog Orkestra.

Osim ciklusa koncerata Koncerti u tajnim vrtovima, od ove godine TZO Konavle također je pokrenula i novi projekt koji će posjetiteljima Cavtata i šire okolice biti dostupan cijelu turističku sezonu i to besplatno. Riječ je o događaju pod nazivom: Jeste li za priču? – Fascinantni životi i legende našeg kraja / Inspiring Lives – Everlasting Legends, A Storytelling Experience in Cavtat.

Storytelling će se se održavati na ostacima rimske vile u vrtu hotela Croatia i to svaki petak od 19. travnja do 31. listopada u 18.30 (osim u travnju i listopadu kad je početak u 18 sati). U slučaju lošeg vremena događaj će biti organiziran u hotelu Croatia. Ovaj izlet u cavtatsku povijest je apsolutno besplatan, vođen na engleskom jeziku te se za njega nije potrebno prethodno najavljivati.

No to ipak nije sve, jer TZO Konavle od ove godine pokreće I događaj pod nazivom Oživljena povijest Cavtata – Kazalište kroz šetnju još je jedan u nizu novih programa Turističke zajednice općine Konavle koji se od ove turističke sezone po prvi put organizira u Cavtatu. Riječ je o neobičnom spoju vođene ture i kazališne predstave u kojoj većinom sudjeluju članovi Amaterske kazališne družine Kolarin iz Dubrovnika.
Događaj je zamišljen kao svojevrsno putovanje kroz prošlost Cavtata njegovim ulicama i znamenitostima, a posjetitelji ih obilaze u društvu nekih od najznačajnijih povijesnih osoba koje su ovdje boravile. Vremenski okvir u kojem su događaji smješteni jest kraj 19. i početak 20. stoljeća kada je Cavtat bio dom nekim od istaknutih hrvatskih umjetnika, političara i poslovnih ljudi. Sve počinje u vili Banac gdje posjetitelje dočekuje vlasnik kuće Božo Banac…

Prva kostimirana šetnja planirana je 05. svibnja, a kreće u 18:30 na Villi Banac u Cavtatu te će se održati na hrvatskom jeziku, dok će sve ostale biti na engleskom jeziku.