FESTIVAL GLAZBA I RIJEČ Bogat program sve do kraja kolovoza

U organizaciji Udrugu Konavle Art u subotu je otvoren 18. festival “Glazba i riječ”. Ovogodišnji festival počeo je već u subotu, 08. lipnja, u 21h u Domu kulture u Cavtatu remek djelom klasične glazbe, operom Wolfganga Amadeusa Mozarta “Cosi fan tutte”, u izvedbi ansambla Opera Pannonica iz Osijeka, orkestra Luke Sorkočevića pod dirigentskom palicom Slobodana Begića, a sve u čast svjetski poznatog opernog pjevača, cavtatskog tenora Tina Pattiere. Solisti opere su bili ugledni međunarodni i domaći operni pjevači : Johana Nemeth-Nagy, Linette van der Merwe, Anja Papa Peranović, Chris Mostert, Berislav Jerković, Tamaš Kiš i Ante Blažević.

U utorak 11. lipnja, u 21h u Domu kulture u Cavtatu, posjetitelji će imati priliku uživati u koncertu “Haru no umi “. Koncert će obilježiti sjećanje na prof. Izumi Tamari Tutnjević. Nastupit će mladi i talentirani pijanist Nikša Car, konavoskih korijena i maturant Umjetničke škole Luke Sorkočevića, pod mentorstvom uni.spec.mus. Marije Grazio.
Posljednji koncert u lipnju, po prvi put će održati Pučki zbor Konavle, 22. lipnja u 21h, u crkvi sv. Nikole u Cavtatu uz Matiju Novakovića, dirigenta i umjetničkog voditelja, i pijanisticu Stefani Grbić.

Program Festivala traje do 21. kolovoza.