Polaznici i organizatori Ljetne škola ”Domovina” učili o ljepotama konavoskog kraja

Polaznici i organizatori Ljetne škole „Domovina“, koja se i ove godine u periodu od 18. lipnja do 1. srpnja održava treći put, obišli su i prirodne ljepote Konavala. Tom prilikom ih je dočekao i načelnik Općine Konavle Božo Lasić koji im je poželio srdačnu dobrodošlicu.
Polaznici ovogodišnje Ljetne škole, njih 38, mladi su potomci hrvatskih iseljenika koji potječu iz Južne Amerike, Australije, SAD-a, Kanade i drugih dijelova svijeta. U četrnaest dana posjetit će mnoštvo lokacija od kulturnog, vjerskog i povijesnog značaja za hrvatski narod širom svijeta. Upoznat će se s bogatstvom hrvatske gastronomije, glazbe, hrvatskog jezika te ljepotom života u domovini svojih predaka. Uz Dubrovnik i njegovu okolicu koji je ishodišna točka, Ljetna škola uključuje posjete drugih hrvatskim gradovima kao što su Sinj, Zadar, Varaždin, Osijek, Vukovar, Šibenik, Split i Zagreb.
Ljetna škola „Domovina“ („Domovina Birthright Program“) projekt je Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske koji je nastao u partnerstvu s Udruženjem hrvatsko-američkih stručnjaka, a namijenjen je mladima u dobi od 18 do 30 godina. Održava se u svrhu jačanja identiteta hrvatskog iseljeništva, poticanja globalnog umrežavanja Hrvata, kulturne i znanstvene suradnje s mladom generacijom potomaka hrvatskih iseljenika, razvoja i jačanja baštinskog turizma u Republici Hrvatskoj te jačanja svijesti o nedjeljivom hrvatskom narodu.