FESTIVAL GLAZBA I RIJEČ Prvi samostalni koncert Pučkog zbora Konavle oduševio publiku

U sklopu 18. festivala “Glazba i Riječ”, u organizaciji udruge Konavle Art, u Cavtatu je u subotu, pred mnogobrojnom publikom, svoj prvi samostalni koncert održao Pučki zbor Konavle pod umjetničkim vodstvom Matije Novakovića i uz klavirsku pratnju pijanistice Stefani Grbić.
Oduševljena publika je uživala i dugotrajnim pljeskom ispratila sve duhovne i pučke napjeve koje ovaj zbor njeguje i tako baštini stoljetnu pjevačku tradiciju svojih predaka.
Na koncertu se predstavila i ženska klapa Pučkog zbora Konavle.
Početak koncerta je obilježila praizvedba skladbe “Konavle” čiji tekst i glazbu potpisuje poznati konavoski vinar Andro Crvik u obradi Matije Novakovića. Slijedili su napjevi u zapisima glazbe (Krešimir Magdić, Ivo Kordić, Đelo Jusić, Ljubo Stipišić, Nino Ninčević, Matija Novaković) i teksta (Stijepo Mijović Kočan, Franjo Kuhač, Vladimir Berdović, Niko Kušelj, Antun Đivanović, Nike Šiljeg, Luce Bronzan, Stjepan Stepanov).
Sinoćnji koncert je ispunio srce i dušu svim onima koji su ga sinoć imali priliku slušati, a završio uz poruku “to je nada i vjera, i radosti ljubav, nama svima”.
Načelnik Lasić čestitao je tim povodom organizatorima Festivala koji je došao do svog punoljetnoog izdanja usprkos poteškoćama na koje je naišao u tom razdoblju.
”Maestro Novaković pokazao je sav svoj talent ravnajući zborom, ovo je bilo užitak gledati i slušati. Konavle su po kulturnim događanjima zasigurno perjanica u našoj županiji”, rekao je načelnik Lasić.