U Ljetno kino Cavtat stigle nove stolice razdraganih boja

U Ljetno kino Cavtat stigle su nove stolice razdraganih boja. Posjetitelji sinoćnje projekcije filma „Furiosa: Pobješnjeli Max Saga“ u ljetnom kinu Cavtat, prvi ovogodišnji naslov filmskog programa Kina Mediteran imali su prilike pratiti iz novih sjedalica, kojima je znatno poboljšan komfor za sve posjetitelje kina.
Sjedalice su nabavljene namjenskim sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, temeljem Javnog poziva za predlaganje javnih potreba u kulturi RH, a kojim je Općini Konavle u ovu svrhu odobreno osam tisuća eura.
Riječ je zapravo o trećoj fazi uređenja i opremanja, s obzirom da je Općina Konavle i prethodno uspješno aplicirala te koristila sredstva Ministarstva kulture iz ovog Poziva, za gradnju, rekonstrukciju i opremanje kulturne infrastrukture.
Prije dvije godine financijskim sredstvima iz prve faze uređenja najprije je očišćeno zatečeno stanje, zatim rekonstruiran sanitarni čvor te izgrađen projekcijski zid, garderobe i spremište. U drugoj fazi, prošle godine, izvedena je montažna pozornica te montažne projekcijske kabine.
Ukupno je kroz sve tri faze utrošeno 73.679,72 eura za uređenje i opremanje Ljetnog kina u Cavtatu.