Načelnik Lasić primio gradonačelnika grčkog grada Epidavrosa, uskoro potpisivanje Povelje o prijateljstvu

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić primio je u posjet gradonačelnika grčkog grada Epidavrosa Tasosa Chronis sa suradnikom Dimitrisom Ginisom.

Načelnik Lasić i gradonačelnik Chronis na sastanku su razgovarali o mogućnostima suradnje, a najavljeno i kako će se uskoro potpisati Povelja o prijateljstvu i suradnji s namjerom da potiče prijateljstvo i pridonese boljem upoznavanju i uvažavanju, uzajamnom poštivanju i povjerenju, te promicanju suradnje među pojedincima, organizacijama i udrugama kroz raznovrsne susrete i suradnju građana, udruga i ustanova, te na taj način doprinesu razvoju i napretku naše općine i grčkog grada.

Gosti iz Grčke prethodno su nazočili koncertu prijateljstva koji se održao u sklopu 18. Festivala Glazba i riječ pod nazivom “CAVTAT & GRČKI EPIDAUROS”. Riječ je o koncertu prijateljstva između dvije jedinice lokalne samouprave, a nastupali su Gudački sastav Dubrovačkog simfonijskog orkestra, solistice Đive Kušelj na flauti i Stefani Grbić na klaviru, pod dirigentskim vodstvom Slobodana Begića. Uvodnu riječ o Cavtatu i grčom Epidaorosu su izložili Helena Puhara i Aljoša Lečić.

Na programu se izvela Sorkočevićeva 7. simfonija, uz 290. obljetnicu njegovog rođenja i Sinfonietta za flautu, klavir i gudače slavnog grčkog skladatelja Mikisa Theodorakisa. Dodatak koncertu je bila izvedba poznatog grčkog plesa sirtakija, Theodorakisova tema iz filma Grk zorba.