Zahvala donatorima Zaklade ”Otac Ivan Fiorović”: Na humanitarnoj večeri u Konavoskim dvorima prikupljeno više od 48 tisuća kuna

U cilju transparentnosti rada Zaklade ”Otac Ivan Fiorović” Općina Konavle povremeno objavljuje popis donatora. U posljednjem ciklusu riječ je o tvrtkama Esculap-Teo, Kabalero, Hoteli Cavtat, Konoba Galija, M trgovina i Extra d.o.o., kao i o privatnim osobama Mihu Jemu, Aniti Lukanović te Nikoli Primorcu Čudoviću. Vrijednost ukupnih donacija je 55 917,13 kuna.

Ovom prilikom iznimno, ističemo kako je najveći dio donacija pristigao preko tvrtke Esculap-Teo d.o.o., odnosno preko ugostitelja Mata Đurovića koji je u Konavoskim dvorima upriličio humanitarnu večeru u korist Zaklade na kojoj je prikupljeno više od 48 tisuća kuna. Zaklada se ovim putem posebno zahvaljuje g. Đuroviću, svim sudionicima večere koji su tom prilikom donirali rad Zaklade, kao i svom osoblju koje je tu večer odradilo izvrstan posao, a u korist Zaklade su se čak odrekli i svojih napojnica. 

Podsjetimo, Odlukom Općinskog vijeća Općine Konavle u lipnju 2020. godine osnovana je Zaklada „Otac Ivan Fiorović“, a prema odluci o osnivanju njezina svrha je dodjela pomoći za potrebe liječenja te pomoć osobama koje radi narušenog zdravstvenog stanja nisu u mogućnosti samostalno pokriti troškove liječenja ili ih isto dovodi u izrazito tešku materijalnu situaciju; dodjela financijske pomoći za potrebe izgradnje smještajnih objekata socijalne namjene poput stanova za socijalno ugrožene obitelji i osobe, domova za smještaj starijih, nemoćnih te napuštenih osoba; dodjela pomoći osobama s invaliditetom zbog povećanih potreba liječenja te svakodnevnih potreba u slučajevima kada nisu u mogućnosti samostalno ostvariti potrebnu pomoć putem skrbnika i institucija; dodjela financijske pomoć za obnovu i popravak objekata oštećenih u slučaju elementarnih nepogoda, požara te drugih nepogoda i nesreća, prema stupnju oštećenja i financijskim mogućnostima; dodjela pomoći učenicima i studentima s područja Općine Konavle, a koji se školuju u srednjim školama te na sveučilištima i visokim učilištima.
Zaklada je do sada prikupljenim sredstvima pomogla više potrebitih obitelji u Konavlima, a ove godine financira i šest stipendista kroz čitavu akademsku godinu!

Ovim putem pozivamo sve ljude dobre volje i koji su u mogućnosti da uplatom na račun pomognu onima kojima je to potrebno.

Broj računa: IBAN: HR6123900011101205920

Otvoren račun za donacije za potrebite Konavljane
Rikard Kušelj iz Kanade uplatio pet tisuća dolara za potrebite Konavljane, načelnik Lasić pozvao sve da pomognu koliko mogu
Na račun za potrebite Konavljane dosad uplaćeno više od 43 tisuće kuna
Na račun za potrebite Konavljane dosad uplaćeno gotovo 60 tisuća kuna
Na račun za potrebite Konavljane dosad uplaćeno 80 tisuća kuna
Zaklada ”Otac Ivan Fiorović” dobila svoj račun, sve uplate za potrebite vršite odsad na novi IBAN
Zaklada Ivan Fiorović raspisala Natječaj za učenike i studente za tekuću akademsku godinu
Potpisani ugovor s prvom generacijom stipendista Zaklade Otac Ivan Fiorović
Zahvala donatorima Zaklade ”Otac Ivan Fiorović”
Zahvala donatorima Zaklade ”Otac Ivan Fiorović”