JOŠ JEDNO VELIKO PRIZNANJE: The Guardian uvrstio Cavtat na listu najljepških obalnih gradova i mjesta

Cavtatu je nedavno stiglo još jedno veliko priznanje, ovaj put u obliku zasluženog mjesta na listi najljepših obalnih europskih gradova i mjesta britanskog ‘‘The Guardiana”. Kriteriji nisu bili samo vezani uz turističku već i pristup atraktivnim lokacijama u prirodi, autentičnost mjesta, i sveukupni ugođaj.
Cavtat autori The Guardiana opisuju kao jedan od ”najšarmantnijih malih primorskih gradova Dalmacije”.
”Cavtat ima kuće s terakota krovovima, koje ispunjavaju uvalu oblika potkove i dvije rive koje se pružaju prema Dubrovniku. Skromne kafiće i restorane uz šetnicu, s mjestima za kupanje i malim šljunčanim uvalama koje oplahuje kristalno čisto more. Brodski taksiji redovito voze do Dubrovnika i obližnjih otoka, a tu je i lijepa pješačka staza, uz šumu”, navodi The Guardian.

Načelnik Lasić istaknuo je kako i ovo priznanje dolazi kao rezultat trajnog rada i ulaganja u Cavtat, od uređenja hortikulture, izgradnje rive, kao i uređivanja pitanja korištenja javnih površina.
”U posljednjih pet godina dobili smo nekoliko velikih priznanja, više puta smo proglašavani ili među najboljim destinacijama ili najbolja destinacija, osvojili smo Srebreni cvijet CiB-a. Te stvari ne dolaze same od sebe niti preko noći nego je za njih zaslužan mukotrpan rad i promišljanje. Veseli me svaki uspjeh vezan za Konavle, a naročito kada vidimo da sve što ulažemo prepoznaju i drugi”, rekao je ovom prilikom načelnik Lasić.

>>VRIJEDNO MEĐUNARODNO PRIZNANJE Cavtat osvojio ”Srebreni cvijet” CIB-a
>>Veliko priznanje: Cavtat na listi svjetskih odredišta koja se moraju posjetiti ”prije nego ih svi otkriju”
>>Cavtat proglašen najpoželjnijom europskom turističkom destinacijom!