DAN OPĆINE 2023. Svečano potpisan Ugovor o financiranju izgradnje OŠ Cavtat vrijedan više od 14 milijuna eura

Svečano potpisivanje ugovora o financiranju nove zgrade OŠ Cavtat, kao i sporazuma o partnerstvu, upriličeno je večeras u dvorani na Grudi, u sklopu održavanja svečane sjednice Općinskog vijeća Općine Konavle.
Vrijednost ugovora sukladno ranije donesenoj Odluci o financiranju Ministarstva znanosti i obrazovanja je viša od 14 milijuna eura. Ugovor su potpisali ministar Radovan Fuchs i župan Nikola Dobroslavić, a sporazum o partnerstvu, župan i općinski načelnik Božo Lasić.
“Najveći problem danas je bio hoće li sletjeti avion u Split ili Dubrovnik jer su u ministar ugovori. Ministre, bilo je pripremljeno da netko dođe po vas u Split da napokon potpišemo, ugovore. Ovo je projekt koji je trajao 10 godina, a neki kažu 20 i više”, rekao je načelnik Lasić.
Ministar Fuchs istaknuoje kako je kako je ovo simboličan početak još jednog projekta u Vladi Andreja Plenkovića
“Jednako sam uzbuđen kao i načelnik općine Lasić i župan Dobroslavić. Ovo je prva škola koja će biti financirana iz MPO-a”, rekao je ministar Fuchs.
Projekt nove zgrade OŠ Cavtat će se realizirati u dvije etape. Prva etapa podrazumijeva izgradnju kolno pješačke prometnice (oznaka profila 2C), kolnik širine 2 x 2,5 m + nogostup širine 1,6 metara duljine 200 metara, građenje potpornih kaskadnih zidova i to zapadni zid duljine 78,51 metara, istočni zid duljine 38,91 metra i sjeverni zid duljine 41,55 metara, te polaganje instalacija u trupu prometnice vodoopskrbnog cjevovoda, oborinske odvodnje, distributivna telekomuinikacija (TDK), elektroinstalacija i javna rasvjeta.
U drugoj fazi izgradit će se zgrada javne i društvene namjene koja se sastoji od zgrade škole s dvoranom etažnosti suteren, prizemlje i kat (S+P+1K), ravnog dijelom prohodnog krova, visine 11,90 metara mjereno od najniže točke uređenog terena uz zgradu do gornjeg ruba ravnog krova, ukupne bruto površine 7047,49 m2 te gradnja pripadajućih otvorenih sportskih terena, parkirališta i interne prometnice.
Vlada RH je u rujnu 2019. godine za potrebe izgradnje škole prepustila Općini Konavle zemljište na Rajkovom dolu.

>>DAN OPĆINE 2023. Održana svečana sjednica Općinskog vijeća; Lasić: Zajednica mi je dozvolila da osmislim svoj život i dala mi priliku da pomognem!
>>DAN OPĆINE 2023. Na Vojskom dolu položeni vijenci i zapaljene svijeće na spomen ploču Matu Golubiću, u Stravči služena sveta misa
>>DAN OPĆINE 2023. Otvorena izložba ratnih fotografija „Od doma do Precrkve 31.12. 1991.“